Oeganda ligt in Oost-Afrika en wordt het parel van Afrika genoemd vanwege de mooie, gevarieerde landschappen, de hoge heuvels en de berggorilla’s. Desondanks leven driekwart van de bevolking in Oeganda in extreme armoede. De meesten werken op het platteland. Volgens stichting We Make Hope Belgie (dat hulp biedt aan de weeskinderen in Oeganda) zegt dat meer dan 7 miljoen kinderen weeskinderen zijn. Zij reizen dan naar de hoofdstad Kampala hopend op een beter leven. Maar het leven in de stad is zwaar en de verleiding naar drugs en andere illegale praktijken is groot.

Kenza Foundation wil daarom met project Oeganda hulp bieden aan de weeskinderen in Oeganda, name in de hoofdstad Kampala. CEO Emiliano Kotadiny is in oktober 2022 in Kampala geweest en werkt samen met de kerkorganisatie Hope for New Life van Bishop John Kamanzi. Hope for New Life vangt tientallen weeskinderen op in Kampala en in de rest van het land Oeganda. Maar ondanks de opvang die Hope for New Life bieden, hebben deze kinderen het volgende nog nodig: een eigen keuken (er wordt vaak gekookt op houtskool met vuur in een schuur), linnengoed (kussensloop, lakens e.d.), kleding, schoolspullen, goede stoelen voor hun kerkdienst e.d.

Met project Oeganda wil Kenza Foundation voor deze kerkorganisatie een ondersteuning zijn door in de bovengenoemde te kunnen voorzien.

Kenza Foundation is daarom opzoek naar sponsors en donateurs. Wilt u dit project steunen? Dan kunt u uw financiële donatie via deze pagina overmaken.

Daarnaast zijn wij opzoek naar vrijwilligers die een passie hebben om de weeskinderen te helpen in; sport en spel (zoals voetballen, basketballen e.d.) of lesgeven in Engels en ondernemerschap.

Heeft u andere vragen hebben of wilt u zich aanmelden? Dat kan via het aanmeldformulier wij nemen z.s.m. contact met u op.